Polițiștii locali au depistat depozitarea deșeurilor pe domeniul public

Polițiștii locali au depistat Caruta cu gunoi Tecuci

Urmare a verificărilor efectuate în perioada 29.03 – 01.04.2019 în locurile cunoscute  ca platforme ilegale de gunoi, polițiștii locali au depistat mai multe persoane care au transportat (cu căruțe) și depozitat pe domeniul public cantități mari de deșeuri, după cum urmează:

 

  • Doca George Alin din Tecuci, a aruncat aproximativ 12 saci cu moloz în zona străzii Agricola Cardaș;
  • Pleșcan Ioan din Tecuci a fost depistat aruncând saci cu rumeguș și crengi în zona depozitului societății Modlemn de pe strada Cuza -Vodă;
  • Pleșu Valerică din Tecuci a fost identificat în timp ce arunca însemnate cantități de haine vechi și gunoi menajer pe câmp, tot în zona Modlemn.

 

Toți  trei au fost sancționați contravențional, conform prevederilor H.C.L. nr. 209/29.09.2017 care stabilește Normele de salubritate și de igienă din municipiul Tecuci, iar atelajele folosite la transportul deșeurilor au fost reținute până la clarificarea situației.

Și în perioada următoare vor avea loc, constant, acțiuni ce au ca scop descurajarea activităților de depozitare ilegală a gunoiului pe domeniul public.

Reamintim cetățenilor că,  prin art. 10 din  HCL 209/29.09.2017, este interzisă aruncarea deșeurilor pe domeniul public și transportul deșeurilor fără acte însoțitoare. Nerespectarea acestor prevederi atrage sancționarea cu amendă cuprinsă între 800-1200 lei pentru persoane fizice și 1000 – 2500 lei pentru persoane juridice.

Capitolul XVI alin. (3) al aceleiași hotărâri de consiliu  prevede că:

(3) Agentul constatator stabileşte amenda în procesul-verbal de constatare a contravenţiei. În afara sancţiunilor prevăzute mai sus, organul constatator va putea stabili în cuprinsul aceluiaşi proces-verbal, când va fi cazul, atât valoarea pagubei produse prin contravenţie cât şi confiscarea obiectelor care au servit la

săvârşirea contravenţiei, cu precizarea valorilor.

Poliția Locală
Municipiul Tecuci

Share This!